PODCAST: Furt píšeš, divili se ostatní muklové: Ty seš gádžo palírna!

21. listopadu 2023

Post Image

PODCAST: Furt píšeš, divili se ostatní muklové: Ty seš gádžo palírna!

Play icon
82 minut

Do svých třiceti let to byl svým způsobem velmi úspěšný mladý muž. Prožíval nekonečný mejdan, kapsy míval plné tisícikorun: Daniel Flasza. Vyhlášený pražský dealer drog, populární hlavně díky kvalitě svého kokainu. Dnes je o pět let starší, výrazně chudší, ale určitě zdravější a nejspíš taky spokojenější. Za sebou má rok a půl v kriminálech a před sebou vydání debutové knihy Muklové a šlajsny, v níž svůj neobvyklý osud popisuje.

„Jsem výjimka v rámci českého vězeňství,“ říká v dalším díle podcastu Host Reportéra: „V mém případě totiž měla basa výchovný efekt. Začal jsem tam hodně číst, psát a cvičit, vlastně jen na tyhle tři činnosti jsem se soustředil.“

Ve velmi otevřeném rozhovoru Daniel Flasza vypráví o tom, jak začal v patnácti experimentovat s drogami a o pár let později je i prodávat. Popisuje, jak se dostal k čistému kolumbijskému kokainu, který prodával stále více klientům, ale protože sám šňupal, přestával být opatrný. Připadal si jako king, úplně ztratil zábrany.

Přečtěte si také

Když ho před Vánoci roku 2018 policisté zatkli, při domovní prohlídce objevili dvě kila kokainu. „Tenkrát mě odvezli na celu předběžného zadržení, kde jsem strávil tři dny. Ty kobky na Kongresovce jsou šílené, bez oken, jen železné postele. Společnost vám většinou dělají smažky, bezďáci a lidi z ulice, které zrovna sebrali, protože spáchali nějakou výtržnost. Jedna smažka mi tam řvala celé tři dny, že to bez perníku nedá, no konec! Hrozil mi trest odnětí svobody v délce osm až dvanáct let, to byly asi nejhorší dny mého života.“

Daniel Flasza měl nakonec štěstí a soud ho poslal do vězení na snesitelné tři roky. Protože se choval vzorně, byl propuštěn v půlce a poslední měsíce trestu už se po většinu času věnoval svému rukopisu. 

Pokud vás rozhovor zaujme, můžete vydání knihy podpořit na webu Startovač.

Podpořte Reportér sdílením článku