Logo

Zima v Rakousku

13. prosince 2023

Foto: Oesterreich-Werbung

Lyžování v Rakousku je velmi populární, s více než 250 lyžařskými středisky po celé zemi. Přibližně 70 % zimních návštěvníků míří na hory. Lyžování vyžaduje dobrou fyzickou kondici, aby se minimalizovalo riziko zranění. I začátečníci se mohou naučit základy, jako je pluhování a paralelní oblouky, v rakouských lyžařských školách. I zkušení lyžaři mohou využít kurzů pro zlepšení techniky, zejména v oblastech jako freeriding a skialpinismus. Lyžování ve skupině přináší ještě větší zábavu a sdílení zážitků.

Rakousko nabízí mnoho aktivit mimo sjezdovky, jako jsou večerní jízdy na saních, výlety na saních tažených koňmi nebo psím spřežením. Zimní turistika je krásná nejen přes den, ale i večer za svitu měsíce. Můžete si také vyzkoušet stavbu iglú na speciálních workshopech. Aktivity mimo sjezdovky poskytují skvělý způsob, jak si užít zimní dovolenou bez lyžování.

4 tipy na zimní dovolenou v Rakousku

Adventní Salcburk

Adventní Salcburk je známý svými vánočními trhy, které se konají od 23. listopadu do 1. ledna. Hlavním lákadlem je trh Hellbrunské kouzlo adventu před zámkem Hellbrunn, kde je les se 700 jehličnany ozdobenými 10 000 ozdobami. Trhy nabízejí bohatý program pro děti, jako je vánoční pošta, jízda vláčkem, nebo hladící zoo. Salcburský Christkindlmarkt, jeden z nejstarších trhů na světě, nabízí tradiční řemeslné výrobky a kulinářské pochoutky. Vánoční trhy v Salcburku mají dlouhou historii sahající až do roku 1491. V Salcburku se také nachází vánoční muzeum a obchod s vánočními ozdobami. Trhy nabízejí široký výběr vánočních dárků. Tradiční vánoční hudba a koledy vytvářejí magickou atmosféru. 

Salzburger Christkindlmarkt

Foto: Tourismus Salzburg - G. Breitegger

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental je ideální pro rodiny s dětmi, s nabídkou skipasů zdarma pro děti do 15 let při pobytu od tří dnů na začátku a konci sezóny. Tento region má 82 moderních lanovek a 270 km sjezdovek, z nichž 88 % je snadných nebo středně náročných. SkiWelt má tři funparky, tratě s měřením rychlosti a fotopointy, které zajišťují zábavu pro všechny členy rodiny. Region je známý svou ekologickou přívětivostí. SkiWelt nabízí vynikající tyrolskou kuchyni v 80 horských chatách. Lyžování zde je bezpečné i pro malé děti. Lanovky jsou moderní a pohodlné. Rodiny si mohou vybrat sjezdovky podle svých schopností. 

Ski Juwel

Foto: Ski-Juwel-Alpbachtal-Wildschoenau_-shootandstyle-com

Pillerseetal

Údolí Pillerseetal v Tyrolsku nabízí tři lyžařská střediska s moderní infrastrukturou. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn má 270 km sjezdovek spojujících Tyrolsko se Salcburskem. Waidring-Steinplatte má 42 km sjezdovek ideálních pro carving a rodiny s dětmi. Bergbahn Pillersee/Buchensteinwand nabízí 22 km sjezdovek a je známý svým 30 metrů vysokým Jakobskreuzem, největším přístupným vrcholovým křížem na světě. Lyžování v Pillerseetalu je vhodné pro všechny věkové skupiny. Region nabízí skvělé podmínky pro zimní sporty. Údolí je obklopeno krásnou přírodou. Pillerseetal je ideální pro rodiny s dětmi. Moderní infrastruktura zajišťuje pohodlí a bezpečnost.

PillerseeTal

Foto: Tourismusverband-PillerseeTal_defrancesco

Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun je jediný region s ledovcovými lyžařskými oblastmi v Salcbursku, který nabízí 408 km sjezdovek v národním parku Vysoké Taury. Region zahrnuje tři lyžařské areály: Schmittenhöhe, ledovcový areál Kitzsteinhorn a okruh Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Sezóna zde začíná v říjnu a končí v květnu, což je jedna z nejdelších lyžařských sezón v Rakousku. Kitzsteinhorn má 61 km sjezdovek a 3 snowparky, zatímco Schmittenhöhe nabízí 77 km sjezdovek pro rodiny i adrenalinové nadšence. Funslope XXL je jedním z nejdelších funslopů na světě. Region nabízí skvělé podmínky pro freeride. Lyžařské areály jsou moderní a pohodlné. Zell am See-Kaprun je ideální pro zimní dovolenou. Lyžování zde je nezapomenutelný zážitek

Zell am See – Kaprun

Foto: Oesterreich-Werbung

Podpořte Reportér sdílením článku