Logo

Festival Metronome začíná už ve čtvrtek! Na diváky čeká 80 vystoupení českých i světových hvězd

18. června 2024

foto: Metronome Festival Prague

Už ve čtvrtek 20. června začíná sedmý ročník festivalu Metronome Prague. Během tří dnů se mohou návštěvníci těšit na osmdesát vystoupení zvučných jmen tuzemské i zahraniční scény.

Hned první den festivalu, ve čtvrtek 20. června, na diváky čeká pořádná nálož hudebních pecek: vystoupí například britská soulová hvězda Michael Kiwanuka, český rapper James Cole či Lenny. Své sedmdesátiny zde oslavní česká legenda Michael Kocáb, kterého doprovodí řada přátel, včetně Českého národního symfonického orchestru, a 25 let na scéně tu pro změnu budou slavit angličtí Kosheen.

Německé duo Milky Chance to rozbalí na pátek 21. června, kdy budou k vidění i americký interpret Marc Rebillet, vycházející česká hvězda Sofian MedjMedj se svými hosty a po půlnoci i NobodyListen s Annet X.

Přečtěte si také

Poslední den festivalu, v sobotu, pak vystoupí hlavní hvězda britská zpěvačka Raye, která letos získala hned šest hudebních cen Brit Awards. Těšit se návštěvníci mohou i na francouzské duo The Blaze, které tvoří bratranci Guillaume a Jonathan Alricovi, českou indie-popovou skupinu Lake Malawi či ikonickou britskou kapelu konce 80. a začátku 90. let Ride.

Zajímavý program je připraven i na stagi věnované podcastům.

Kompletní program najdete na www.metronome.cz, kde rovněž ještě můžete koupit vstupenky.

Podpořte Reportér sdílením článku