Logo

Koncerty Check it pod širým nebem na pražském Výstavišti

7. června 2024

Kapela Moře dní

foto: Výstaviště Praha

Již třetí série venkovních koncertů Check it proběhne od června do září na pražském Výstavišti. Postupně se uskuteční šest koncertů nejrůznějších hudebních žánrů – od popu, přes rock až po elektronickou hudbu. Vstup je zdarma.

Série Check it navazuje na dva úspěšné předešlé ročníky a vrací se s neotřelým line-upem nadějných začínajících českých umělců. „Koncertní série Check it propojuje neokoukaná místa areálu Výstaviště a čerstvé objevy na domácí alternativní hudební scéně,“ říká Barbora Šubrtová, hudební dramaturgyně Výstaviště Praha, a dodává: „Dramaturgie projektu reflektuje aktuální vývoj na domácí scéně a zaměřuje se především na indie rock a pop s přesahem do elektroniky.“

Koncerty se uskuteční v prostoru Skateplazy vedle SHELTER cafe, vždy od 17.30 hodin a návštěvníci se mohou těšit na zajímavé interprety. Jako první se 12. června představí zpěvačka Máří, která v loňském roce vydala debutové album Léto znovu přijde a je letošní vítězkou soutěže Startér radia Wave. 26. červa vystoupí vycházející pražská formace Fumar Mata, která připomíná vibe The Brian Jonestown Massacre a posluchačům otevírá svět neo-psychedelie. Z kraje července, 3. 7., rozezní Skateplazu kapela Harr, v jejíž hudbě se prolínají masivní kytarové plochy a vokály s nezastavitelnou groovy rytmikou. 17. července pak mohou hudební nadšenci vyrazit na novou ostravskou kapelu Moře dní v čele s Marcynem Hamplem a Lukášem Lukášem, která je vystavěná na základech psychedelie a popového písničkářství.

14. srpna pak proběhne vystoupení Elmy, což je umělecký pseudonym mladé textařky a zpěvačky Elišky Markové. Sérii uzavře dvojkoncert – vystoupí Kaya, která se stala nejmladší českou a slovenskou interpretkou umístěnou na obří billboardovou plochu na Time Square v New Yorku. A doplní ji OIEE – elektronický sólový projekt Bence Kocsis, což je známé jméno na maďarské undergroundové hudební scéně.

Podpořte Reportér sdílením článku