Restaurace ve dvoře

420 přímo naproti orloje. Nová restaurace Radka Kašpárka chce vrátit Čechy na Staromák

Post Image

420 přímo naproti orloje. Nová restaurace Radka Kašpárka chce vrátit Čechy na Staromák

Play icon
17 minut
Marek Kominek, Radek Kašpárek a Miroslav Nosek

archiv restaurace

Několik dní před Štědrým dnem nadělili šéfkuchař Radek Kašpárek a manažer Miroslav Nosek tuzemské kulinární scéně dlouho očekávaný dárek. S myšlenkou otevřít další restauraci koketovali už dlouho v domovském Fieldu. Nevšednost nového podniku s názvem 420 restaurant podtrhuje i jeho umístění – na Staroměstském náměstí v domě U Červené lišky, přímo naproti orloji.

Prokličkovala jsem mezi vánočními stánky a turisty. Mým cílem byl nový podnik, jehož adresu jsem si dopředu nehledala. Řídila jsem se tím, co se píše na jeho webu – 420 restaurant leží přímo naproti orloji. To platí doslova. 

Patnáctého prosince loňského roku se dům U Červené lišky znovu nadechl. V jeho dvoře byl otevřen nový gastronomický podnik s názvem 420 restaurant. Stojí za ním sehraná dvojice z michelinské restaurace Field – úspěšný šéfkuchař Radek Kašpárek a manažer Miroslav Nosek. Za nimi pak investoři ze společnosti RSJ, stejně jako v případě Fieldu. Díky krátké vzdálenosti mezi podniky byla, je a bude pro Radka s Miroslavem koordinace „Čtyřistadvacítky“, jak se restauraci pro zjednodušení začalo říkat, mnohem snazší. Přesto je za ní více než dva roky tvrdé dřiny.

Přečtěte si také

Hezká restaurace

„Už před pěti lety jsme se s Radkem bavili o tom, že chceme otevřít ještě jednu větší restauraci s jiným konceptem, než je Field. A najednou přišli kluci z RSJ s tím, že je k dispozici dům U Červené lišky. Tak nebylo cesty zpět,“ směje se Miroslav Nosek. Koncept podniku byl od začátku jasný. Restaurace měla být jednodušší, až hospodského typu, s více místy na sezení a vyšší otáčkou židle. „Chtěli jsme otevřít dveře i rodinám s dětmi a rovněž tak, aby člověk do ní – na rozdíl od Fieldu – mohl chodit třeba i na týdenní bázi,“ popisuje manažer a dodává, že rád používá pojem „hezká“ restaurace. A takovou se 420 restaurant podle něj stal. 

Podpořte Reportér sdílením článku