Glorchestra: Tata Bojs, Katarzia či Vladimír 518 pomáhají s obnovou památek

British American Tobacco

2. června 2022

Advertorial

Žánrová fúze s názvem glorchestra loni přišla s konceptem, který na české hudební mapě chyběl, a u fanoušků zaznamenal velký úspěch. I proto se organizátoři a tvůrci v čele s Milanem Caisem a Radimem Výchopněm rozhodli uspořádat sérii koncertů i letos. Opět spojí zdánlivě nespojitelné osobnosti československé umělecké scény a opět podpoří významné české památky.

„V roce 2021 jsme přišli v rámci projektu glorchestra s úplně novým konceptem. Spojit tolik žánrů a vše zastřešit symfonickým orchestrem byl docela oříšek, ale povedlo se a u fanoušků jsme zabodovali. Letos si to chceme zopakovat. Zachováme to nejlepší z minulého roku, ale přineseme do hry i nový a ambicióznější program. Věřím, že bude ještě větší a vychytanější,“ říká hudební režisér projektu Radim Výchopeň alias Radimo.

Spojení symfonického orchestru a moderních hudebních žánrů od hip hopu přes alternativní elektroniku a písničkářství až k popu a taneční hudbě chtějí letos organizátoři rozšířit i mimo hudební sféru. O co konkrétně půjde, si zatím nechávají jako překvapení, nicméně hudební dramaturgii odhalil Radimo u příležitosti slavnostního představení krátkého videodokumentu mapujícího loňskou cestu glorchestry napříč Českem:

„Hip hop ukážeme v nečekaných souvislostech, o což se postarají Idea a MC Gey z labelu Ty Nikdy. Slovenská písničkářka Katarzia představí mix alternativní elektroniky a autorských věcí. Ve velkém stylu to jistě rozjedou Tata Bojs, závěr setu bude patřit dvojici Bratři. Na spojení techna a klasických nástrojů Unique Orchestra se opravdu těším. Mám také velkou radost, že se ke glorchestře znovu připojí Vladimír 518, jehož tvorba se bude proplétat mezi sety jednotlivých interpretů.“

GLORCHESTRA 2022

Turné glorchestra, které i letos doprovodí vizuální show pod taktovkou Milana Caise, bude mít šest zastávek. „Tentokrát máme ještě o něco větší pódium, zároveň na něm bude i díky Tata Bojs více nástrojové techniky,“ říká tento výtvarník, bubeník, zpěvák a textař, který v rámci turné předvede i svůj nový audio-vizuální objekt – sochu s názvem Kvadro.

Od července do září se glorchestra vrací do kulis historicky či umělecky významných českých areálů jako jsou Hospital Kuks, pražské Výstaviště či zámek Slavkov, v premiéře pak zavítá na hrad Švihov nebo zámek Orlík. Veškerý výtěžek ze vstupného (i letos bude lístek za 200 Kč) poputuje právě na údržbu či obnovu těchto památek. Vloni se takto vybralo přes milion korun.

„Věřím, že letos se podaří vybrat ještě větší částku a my jako hlavní partner budeme moci podpořit i další památky v místech, kam lv rámci turné zavítáme,“ říká Štěpán Michlíček, generální ředitel British American Tobacco. Vstupenky budou dostupné na webu glorchestra, kde zájemci brzy najdou i další podrobnosti. V ceně vstupného bude welcome drink. Organizátoři upozorňují, že na koncerty mají přístup pouze osoby starší osmnácti let.

Podpořte Reportér sdílením článku