Pánvičkový národ vylepšil své kuchyně
8. listopadu 2020
Reportér 11/2020 · Číslo 75Pánvičkový národ vylepšil své kuchyně
8. listopadu 2020
Reportér 11/2020 · Číslo 75Pánvičkový národ vylepšil své kuchyně
Lidé v Česku letos výrazně investovali do svých kuchyní a jídelen. „Na jaře jsme měli odbyt skoro jako ve vánoční sezoně,“ říká Miloš Staněk, spolumajitel firmy prodávající špičkové kuchyňské vybavení. Český trh podle něj dorostl k zájmu o kvalitní nádobí a porcelán – a covidová situace to jen zvýraznila v tom, že se doma vaří častěji než obvykle.
Ve všech svých domovech budu mít dohromady tak patnáct dvacet hrnců a zhruba deset pánví. Nové pánve ovšem velmi rád testuji.
Nejčastěji používám litinový hrnec Staub, je těžký, ale na vaření naprosto skvělý. Ať na jednoduchý eintopf, nebo i na delší důkladnější vaření s dušením či zapékáním.
Hrnců je v domácnostech více než pánví, ale pánve jdou lépe na odbyt. Lidé je více používají, takže se častěji mění. Obecně se asi dá říci, že Češi i Slováci jsou takové „pánvičkové národy“.
Platilo. Po zavření prodejen nám sice citelně vypadly tržby, prodej se ale rychle přesunul na internet. Nakonec pro nás jaro bylo skoro jako předvánoční sezona. Měli jsme problém, jak všechny ty zakázky včas odbavit.
Řada lidí se přesunula na práci z domova. Ale zákaznický servis nebo sklad, to domů přestěhovat nelze. Chodil jsem také pomáhat do skladu a expedice, zapojil se každý, kdo mohl.
Podpořte Reportér sdílením článku
Zakladatel magazínu Reportér.