V jámě čapí. Zde si řekli ANO.

Stodola jako z verneovky. Strop místnosti, ve které si můžete uspořádat večírek, konferenci či pracovní poradu.

foto autor

Prezident Zeman navštívil vicepremiéra Babiše. Dějištěm setkání se stal areál proslavený díky padesátimilionové eurodotaci a nejasnému vlastnictví. Co hlava státu uvnitř Čapího hnízda mohla spatřit? Otevíráme reportáž z dubnového Reportéra.

Vyhřátý bazén, čisto a pořádek, restaurace zařízená v selském stylu s cenami 340 Kč za hlavní jídlo, koně ve stájích… A pusto – přinejmenším v první části roku.

Navštívili jsme rekreační a kongresové centrum Farma Čapí hnízdo, které se kvůli vazbám na Andreje Babiše a tučné eurodotaci stalo nejslavnější nemovitostí země.

Jak se dostat dovnitř

Minout se nedá. I kdybyste si nevšimli žádné z cedulí, které na Farmu Čapí hnízdo upozorňují, spatříte ji zdálky – unikátní plášť jízdárny je nepřehlédnutelný. Od hlavního tahu mezi Prahou a Táborem odděluje areál jen pár stovek metrů asfaltu a louky s nepříliš vzrostlými, v době naší návštěvy holými stromy.

Vrátnice a kamery… Čapí hnízdo má svá bezpečnostní pravidla; dost možná mají také zabránit zvědavcům, aby se tady nepoflakovali a nefotili kdeco – třeba v naději, že dostanou do hledáčku někoho z rodiny vicepremiéra Andreje Babiše nebo jeho osobně.

Naše čtyřčlenná výprava se však nemusí maskovat a vymýšlet alotria, jak proniknout na území, kolem něhož se v poslední době strhlo tolik poprasku včetně mimořádné schůze Poslanecké sněmovny. Využili jsme nabídku s názvem „Konferenční balíček“ a máme tady regulérní rezervaci. Faktura zní na 650 korun na osobu.

Kdepak ty, čápe, hnízdo máš

Podpořte Reportér sdílením článku