Herců a režisérů je dost, chybí dobré scénáře

Post Image

Herců a režisérů je dost, chybí dobré scénáře

Play icon
17 minut

foto Tomáš Binter

Narodila se v Česku, avšak její firma nyní sídlí v Los Angeles nedaleko srdce filmového byznysu – Hollywoodu. Tatiana Detlofson se věnuje propagaci a PR kampaním: jejich cílem je, aby konkrétní snímek postoupil co nejvýše v soutěžích o prestižního Oscara a další významné ceny. A přes dvacet let zastupuje karlovarský filmový festival v Americe.

Pompézní předávání Oscarů, hvězdy filmového plátna a televizní obrazovky, pohnuté proslovy – zkrátka a dobře opravdový hollywoodský lesk. Za tím vším se ovšem skrývá ohromný průmysl rozdělený do spousty různých drobnějších odvětví. A právě v jednom takovém oboru pracuje v Česku narozená a v Hollywoodu působící Tatiana Detlofson.

Každý rok pomáhá Tatiana vybraným snímkům otevírat dveře do velkého filmového světa. Na základě svých zkušeností a kontaktů vymýšlí a řídí PR kampaně, které mají konkrétní neamerické filmy dostat na významné festivaly a do klání o Oscara a Zlaté glóby.

V branži to dotáhla tak daleko, že patří k těm několika málo lidem z Česka, kteří spolurozhodují o tom, jaký film Oscara dostane.

Ohře, Švédsko, Amerika

Tatiana – která má z maminčiny strany korejské kořeny – se narodila v Ostrově nad Ohří, městě nedaleko Karlových Varů. V Ostrově také vystudovala gymnázium, poté absolvovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. Krátce po konci studií ji láska a vztah odvedly do Švédska, kde žila a pracovala devět let.

Nejprve se chtěla věnovat cestovnímu ruchu, našla si práci na letišti a začala cestovat. Později si ve Švédsku založila i malou cestovní agenturu. Protože má talent na jazyky – nyní mluví česky, anglicky, švédsky, rusky a německy –, věnovala se také tlumočení.

Podpořte Reportér sdílením článku