Gastronomické příběhy

Kam kráčí daněk na víně

02 / 06 / 2019

Už nějakou dobu můžeme číst, že česká kuchyně se vrací. Daněk na červeném víně v nové pražské restauraci šéfkuchaře Jana Punčocháře, pomalu pečený holub u Strakonic či chřestový krém ve Velkých Losinách zdánlivě potvrzují trend. Ale jak je to doopravdy? Ambiciózních podniků přibývá, ovšem mnozí čeští kuchaři stále vaří mezinárodní kuchyni. A pak je zde divoká otázka: vstoupí do našich českých receptů vaření menšin, které zde žijí?

Už nějakou dobu můžeme číst, že česká kuchyně se vrací. Daněk na červeném víně v nové pražské restauraci šéfkuchaře Jana Punčocháře, pomalu pečený holub u Strakonic či chřestový krém ve Velkých Losinách zdánlivě potvrzují trend. Ale jak je to doopravdy? Ambiciózních podniků přibývá, ovšem mnozí čeští kuchaři stále vaří mezinárodní kuchyni. A pak je zde divoká otázka: vstoupí do našich českých receptů vaření menšin, které zde žijí?

Galerie (16) Diskuze Sdílet

Autor také napsal

Mohlo by Vás zajímat