Když v domácí kuchyni jiskří michelinské hvězdičky

Byznys

V roce 1999 uvedla značka Gaggenau na trh vůbec první kombinovanou parní troubu pro domácí použití. I amatérští kuchaři tak mohli začít vařit v páře, péct, grilovat i gratinovat – tedy využívat metody vaření, které byly do té doby možné pouze v profesionálních kuchyních.

img DALŠÍ FOTOGRAFIE V GALERII

Vývoje první parní trouby pro domácnosti se vedle dalších špičkových kuchařů účastnil také Marc Haeberlin. Přestože byla trouba určená pro domácí použití, považovali vývojáři Gaggenau za důležité, aby model obstál i v profesionální kuchyni. Proto ji Marc Haeberlin testoval přímo ve své restauraci Auberge de I’Ill ve francouzském Porýní, která má nejvyšší michelinské hodnocení – tři hvězdičky.

„Kombinované parní trouby přinášejí do domácností možnost využívat kontrolovanou gastronomii při nižších teplotách. Vaření v páře umožňuje rychlou a zdravou přípravu pokrmů, aniž by se zhoršila struktura potravin nebo obsah přirozených vitamínů,“ nechal se slyšet Marc Haeberlin, který se značkou Gaggenau na vývoji spotřebičů spolupracuje už přes dvě dekády.

 

 

Nové kombinované parní trouby můžete použít k šetrné přípravě ryb, masa i zeleniny. S párou lze vařit rovněž při nízkých teplotách, což je v kulinářském světě stále oblíbenější. A kombinované parní trouby jsou užitečné nejen pro vaření, ale rovněž pro ohřívání jídla. Trouby značky Gaggenau navíc nabízejí velmi přesnou regulaci teploty.

Při vaření v parní troubě jídlo nepřevaříte ani nespálíte. Domácí chleba bude mít při použití páry lepší kůrku, snadno také omezíte používání tuků. Parní trouby perfektně fungují v kombinaci s vakuovací zásuvkou a vytvářejí tak dokonalé podmínky pro jemnou přípravu pokrmů a sous-vide vaření (potraviny se ve vzduchotěsném obalu ponoří do vodní lázně s řízenou teplotou).

Značka Gaggenau pokračuje ve vývoji kombinovaných parních trub a průběžně přináší nové technologické, designové i funkční inovace. Patnáct let po představení prvního modelu pro domácnosti uvedla na trh automatický systém čištění. Stačí vložit cartridge s čisticím prostředkem a z vnitřního prostoru trouby zmizí vodní kámen i veškeré nečistoty.

Kombinované parní trouby s připojením na vodu i odpad mají kdykoli k dispozici čerstvou vodu, což je výhoda například při dlouhodobém vaření metodou sous-vide. Všechny nové kombinované parní trouby Gaggenau mají rovněž technologii Home Connect, která umožňuje kontrolovat domácí spotřebiče online. Kombinované parní trouby se tak připojují k rostoucí domácí digitální rodině.

A jak budou vypadat parní trouby za dalších dvacet let? „Sledujeme trendy ve velkoměstech, jako je Londýn, New York či Tokio. Ukazuje se, že s růstem těchto a dalších megapolí bude domácí prostor stále vzácnější, což přinese změny i v uspořádání kuchyní,“ říká Sven Baacke, šéf designu značky Gaggenau. Dodává: „Velkou výzvou tudíž bude, jak vtisknout i těmto kuchyním budoucnosti duši.“

Reklama
Reklama
Reklama

Sdílení

Reklama

Podpořte nezávislou žurnalistiku

I díky Vám mohou vznikat finančně náročné texty a reportáže v magazínu Reportér.

200 Kč 500 Kč 1000 Kč Jiná částka

On-line platby zajišťuje nadace Via a její služba darujme.cz

Reklama
Reklama