Gastronomické příběhy

Malajský stánkař s hvězdou od Michelina

Ondřej Novotný, Michaela Černá
05 / 05 / 2019

Za michelinské jídlo můžete zaplatit tisíce. Anebo pár desítek korun; tolik stojí kuře v sójové omáčce s rýží v síti podniků Hawker Chan. Když stánek v čínské čtvrti v Singapuru získal před třemi lety michelinskou hvězdu, rozhodl se toho jeho majitel, kuchař Chan Hon Meng, využít – podniky jeho řetězce se rozšířily nejen po Singapuru, ale třeba i do Austrálie či na Filipíny. Myslíte, že by moje kuře chutnalo také Čechům? – ptal se nás při rozhovoru.

Za michelinské jídlo můžete zaplatit tisíce. Anebo pár desítek korun; tolik stojí kuře v sójové omáčce s rýží v síti podniků Hawker Chan. Když stánek v čínské čtvrti v Singapuru získal před třemi lety michelinskou hvězdu, rozhodl se toho jeho majitel, kuchař Chan Hon Meng, využít – podniky jeho řetězce se rozšířily nejen po Singapuru, ale třeba i do Austrálie či na Filipíny. Myslíte, že by moje kuře chutnalo také Čechům? – ptal se nás při rozhovoru.

Galerie (5) Diskuze Sdílet

Autor také napsal

Mohlo by Vás zajímat