Fenomén

A kvásek znovu oživl

12 / 02 / 2017

Chleba z menších podniků se dostává do regálů supermarketů a hypermarketů, mnozí Češi si pečou chleba doma v troubě, v malých pekárnách jsou fronty. Za posledních pět let se odehrála rychlá a zajímavá proměna pekařského odvětví v Česku: chleba z živého kvásku se vrací na scénu. Ještě před několika lety se přitom kvalita propadala, zcela dominoval chleba z průmyslových směsí a „éček“.

Chleba z menších podniků se dostává do regálů supermarketů a hypermarketů, mnozí Češi si pečou chleba doma v troubě, v malých pekárnách jsou fronty. Za posledních pět let se odehrála rychlá a zajímavá proměna pekařského odvětví v Česku: chleba z živého kvásku se vrací na scénu. Ještě před několika lety se přitom kvalita propadala, zcela dominoval chleba z průmyslových směsí a „éček“.

Galerie (3) Diskuze Sdílet

Autor také napsal