Gastronomické příběhy

Večeře u pana Guillotina

05 / 08 / 2018

U Prokopa v Paříži se prochutnáte několika staletími. Pařížané sem chodili na první kávu, čokoládu, čaj i zmrzlinu, mezi nimi Rousseau, Voltaire či Victor Hugo. Napoleon Bonaparte tu nechal svůj klobouk v zástavě a chodil sem i jistý Thomas Jefferson (a prý zde tvořil první verzi začátku amerického prohlášení nezávislosti). Příští rok oslaví tato restaurace 333. narozeniny a je dostupná pro českého výletníka.

U Prokopa v Paříži se prochutnáte několika staletími. Pařížané sem chodili na první kávu, čokoládu, čaj i zmrzlinu, mezi nimi Rousseau, Voltaire či Victor Hugo. Napoleon Bonaparte tu nechal svůj klobouk v zástavě a chodil sem i jistý Thomas Jefferson (a prý zde tvořil první verzi začátku amerického prohlášení nezávislosti). Příští rok oslaví tato restaurace 333. narozeniny a je dostupná pro českého výletníka.

Galerie (9) Diskuze Sdílet

Autor také napsal

Mohlo by Vás zajímat