Svezete mě do Paříže za plechovku?

12. dubna 2016

Pražský tým jménem Redbullants. Foto: Lukáš Wagneter, Red Bull Media House.

Požádali jsme všech pět českých dvojic, aby nám své zážitky z letošního ročníku soutěže s názvem Red Bull Can You Make It? průběžně popisovaly. Poslední chvíle se nesly ve znamení odlehčování krosen a přemýšlení, jak shánět jídlo nebo jak se nejlépe prostopovat velkoměsty. Jedni si do Barcelony vzali koloběžky, druzí longboardy, třetí dokonce koňskou hlavu na tyči. Všechny české týmy vyrážejí z Barcelony, startovacími městy jsou také Edinburgh, Berlín, Florencie a Praha. Nyní vám nabízíme jejich předstartovní zápisky, podrobnosti o závodu včetně dalších zážitků a fotografií najdete zde.

Robin Sokol, 22 let, Liberec

Jsme tři kluci. Hodiny před startem trávíme každý zvlášť, na kolejích nebo s přítelkyněmi. Jsem trochu nervózní a vůbec nevím z čeho, protože normálně jsem docela kliďas. Asi největší obavy mám z nedostatku jídla. V životě jsme nezkoušeli vyměňovat jídlo za plechovky. Pro začátek s sebou všichni máme konzervy s tuňákem, zeleninou i fazolemi. Plánujeme si je vařit na ohni, vařič nebereme. Souvisí to i s ubytováním, chceme hodně spát v sítích pod širákem. Taktiku nemáme žádnou, asi počkáme na mapu, kterou dostaneme na startu. Pak se rozhodneme, kterým směrem z Barcelony vyrazíme.

David Lázňovský, 23 let, Plzeň

Večer před startem jsme trávili balením krosen a vyhazováním každého přebytečného gramu. Plánujeme se přepravovat na penny (malé longboardy, pozn. red.) a to je s velkým a těžkým batohem hrozně nepohodlné. Rozhodně si nebereme žádné zásoby jídla, máme jen pár müsli tyčinek. Navzdory chladnému počasí bereme jen malé spacáky a počítáme s tím, že spát budeme ve všech vrstvách oblečení, co máme s sebou. Aktuálně se nejvíc bojíme stopování z Barcelony: dostat se stopem na okraj tak velkého je obtížné. Buď ukecáme řidiče taxíku, nebo holt vyměníme plechovky za lístky na MHD.

Podpořte Reportér sdílením článku